
Hotărârea corespunzătoare a fost aprobată astăzi de guvern. Potrivit unui comunicat de presă emis de Ministerul Agriculturii și Alimentației MAIA, documentul stabilește cerințe privind calitatea produselor de panificație și a pastelor făinoase fără gluten, precum și a semifabricatelor de panificație congelate. În plus, de acum înainte, la fabricarea produselor de panificație se va utiliza exclusiv sare iodată, ceea ce va preveni carența de iod în alimentația populației.
Documentul prevede, de asemenea, noi condiții de ambalare, etichetare și depozitare a produselor de panificație și a pastelor făinoase, precum și a materialelor auxiliare.
„Adoptarea cerințelor actualizate va contribui la standardizarea practicilor de producție, va spori transparența pentru consumatori și va îmbunătăți competitivitatea produselor naționale – atât pe piața internă, cât și pe cea externă”, a declarat ministrul MAIA, Lyudmila Katlabuga.
Toate modificările aprobate au fost convenite cu producătorii din zonă și cu asociațiile industriale. Aceștia din urmă speră că modificările nu vor implica costuri de producție suplimentare, ba mai mult – chiar le vor facilita activitatea.









