
Traseul traversează întregul teritoriu al țării noastre de la nord la sud, incluzând 25 de situri turistice din 17 districte.
Acesta include restaurante tradiționale, case de oaspeți, crame, complexe turistice, masterclass-uri gastronomice, un muzeu al pâinii, o brutărie țărănească și o mănăstire ecologică certificată.
Valentin Ceban, șeful de departament al Oficiului Național de Turism, a declarat că itinerariul include zece situri din Regiunea Centrală, opt din Regiunea de Nord și șapte din Regiunea de Sud. Acestea au fost alese în funcție de unicitatea mâncărurilor tradiționale. Au fost evidențiate toate naționalitățile, deoarece în republică există o mare diversitate etnică. Astfel, pe lângă bucătăria tradițională moldovenească, turistul va putea gusta din bucătăria bulgară, găgăuză și kârgâză.
Traseul gastronomic al Republicii Moldova este legat de traseul românesc, care are o lungime de 900 de kilometri și include 30 de atracții turistice din regiunea de nord-est a țării vecine.
Astfel, turiștii care călătoresc în România pentru a descoperi bucătăria sa tradițională își pot continua acum călătoria și în Republica Moldova.









