
Creșterea prețurilor a fost determinată de creșterea continuă a prețurilor la carnea de vită și de miel. Aceste creșteri de prețuri au depășit cotațiile în general stabile ale cărnii de porc și prețurile mai scăzute ale cărnii de pasăre în structura prețurilor FAO pentru acest grup de produse alimentare. Prețurile mondiale la carnea de vită au atins un nou nivel record. Acest lucru a fost alimentat de cererea puternică din Statele Unite (în ciuda creșterii taxelor vamale) și China, care a stimulat prețurile cărnii de vită în Australia și a susținut prețurile de export ale cărnii de vită din Brazilia.
Prețurile la carnea de miel au crescut, de asemenea, pentru a cincea lună consecutiv, reflectând oferta limitată de export a acestui produs din Oceania. Creșterea transporturilor de miel către piețe mai profitabile, în special SUA și Regatul Unit, a avut, de asemenea, un impact.
În același timp, prețurile mondiale la carnea de porc au rămas în general stabile, pe fondul unei oferte și a unei cereri mai mult sau mai puțin echilibrate. Aparent, îmbunătățirea situației epizootice în sectorul cărnii de porc din UE a jucat un anumit rol.
În schimb, cotațiile cărnii de pasăre au scăzut sub presiunea exporturilor extensive din Brazilia. La jumătatea lunii iunie, această țară și-a declarat fermele comerciale de păsări indemne de gripă aviară înalt patogenă. Cu toate acestea, unii dintre principalii parteneri comerciali ai Braziliei au menținut restricții la importul de carne de pasăre braziliană, ceea ce a afectat cererea.